Ditt PhysiApp Telemedicinsamtal (Videokonsultation)

Detta dokument är utformat för att hjälpa dig att förbereda dig för ditt Telemedicinsamtal (Videokonsultation). Genom att följa några enkla steg kommer du att få ut det mesta av ditt videomöte.

Videoöversikt (för näravarande på engelska)

Steg-för-steg-guide

Förbereder dig för ditt Telemedicinsamtal

Med Physitracks Telemedicinfunktion kan du tala med din terapeut via krypterat videosamtal. Före ditt samtal, här är några saker att tänka på för att säkerställa att sessionen går smidigt.

• Har du den senaste versionen av PhysiApp installerad på din smartphone eller surfplatta? Om du är osäker, gå till din app store och sök efter uppdateringar.
  • Om du använder PhysiApp på en iOS- eller Android-enhet, ladda ner PhysiApp (gratis) från App Store eller Google Play.
  • Om du använder din dator eller bärbara dator rekommenderar vi starkt att du använder Google Chrome eller Firefox.
  • Tänk på kamerans vinkel under samtalet. Du kan bli ombedd att utföra övningar så se till att du har utrymme och att kameran kan vinklas för att fokusera på den relevanta delen av kroppen under träningen.

Testa detta före ditt samtal genom att öppna webbkameran på din dator eller kameraalternativet på din smartphone eller surfplatta. Se till att du har din framåtvända kamera påslagen så att du kan titta på skärmen och visa ditt ansikte.

• Se till att du har en lugn miljö. Behandla sessionen som om din terapeut kom hem till dig. Försök hitta ett tyst rum, borta från alla störande husdjur, kollegor och barn.

• För bästa ljudkvalitet är det oftast bäst att använda hörlurar med mikrofon. Om du inte har dessa, kontrollera att mikrofonen på din dator fungerar.

Hur du startar ditt Telemedicin-samtal

Med Physitrack Telemedicin kan du inte ringa din terapeut, de kommer att ringa dig. Det finns bara två steg du behöver ta för att din terapeut ska kunna ringa dig. Följ stegen nedan.

1. Logga in

Nu när det är dags för ditt möte, logga in på ditt konto.

• Ladda ner PhysiApp från App Store eller på Google Play.

• Eller öppna www.physiapp.com i en webbläsare. Google Chrome och Firefox fungerar bäst.

• Ange din åtkomstkod med 6 bokstäver och klicka på knappen "Gå till ditt program".

2. Besvara samtalet

Nu när du är inloggad på PhysiApp kan din terapeut ringa till dig så länge din skärm är på och visar PhysiApp.

• När samtalet kommer igenom, kommer denna skärm att visas. För att svara på samtalet, tryck på den gröna svarsknappen till höger.

• Du kommer att bli ombedd att ge ditt samtycke till samtalet. När du väl har läst och gett ditt samtycke kan du nu kommunicera med din terapeut via krypterat ljud och video.

Stäng av ljud och video och använd tvåvägsmeddelanden

Om du någon gång under samtalet vill stänga av kameran och / eller ljudet är det väldigt enkelt att göra. Om du använder PhysiApp i en stationär webbläsare trycker du helt enkelt på kamera- och/eller mikrofonsymbolerna längst upp till vänster på skärmen. Ett streck visas genom dem när de har stängts av.

När du är i appen, stänger du av kameran genom att trycka på den mindre skärmen som visar dig längst ner till höger. Detta kommer att ändras till en blågrön cirkel. För att stänga av ljudet trycker du på mikrofonsymbolen i det nedre högra hörnet tills ett streck visas genom den.

Om du vill använda 2-vägs meddelandefunktionen under ditt samtal måste du stänga av kameran. För säkerhet kommer du att bli ombedd att ange ditt födelseår.

Om du använder PhysiApp i en stationär webbläsare öppnas ditt Telemedicin-samtal i ett nytt fönster. Minimera det fönstret för att visa ditt huvudsakliga PhysiApp-konto och välj fliken "Meddelanden" längst ner på skärmen.

På iOS eller Android stänger du av skärmen som visar din terapeut genom att trycka nedåt knappen längst upp till vänster på skärmen och välja fliken "Meddelanden".